Om

Because it makes you happy!

Mimmi Hammarström Ridkonst

Norra Kattunga 106

463 96 Nygård

Tel: 0706-845979

mimmi@mhridkonst.se

OM MIMMI

Jag är uppväxt på en gård där hästar varit en naturlig del av mitt liv. De har alltid funnits runt mig och betytt väldigt mycket för mig.

Det är på denna gård, Kattunga Östergård, som jag driver min verksamhet. Jag bor här med min sambo Robban och min son Max.

Jag har de senaste 15 åren jobbat på heltid med hästar och utbildning.

1999-2001 gjorde jag min hippologutbildning och examen på Flyinge i Skåne.

MIN TRÄNINGSFILOSOFI

Det är min övertygelse att för att nå rätt framgångar behöver vi lära oss att lyssna till våra hästar. Att använda den information de ger oss för att utvecklas som ryttare och ibland även som människor. Hästar är allra bäst på att vara hästar.För att både ryttare och häst ska kunna utvecklas optimalt krävs en gedigen och stadig grund att stå på. Det är grundförutsättningarna hos häst och ryttare som avgör hur grunden ska läggas, vilka "verktyg" som behövs & vilken insats som måste till.

Mina ledord är BALANS & HARMONI. Hästar letar alltid efter balans, de stöttar vår obalans såväl som sin egen. Att tänka på helheten och försöka hitta fnurran på tråden i kommunikationen, att leta efter det naturliga, raka flödet på den information vi förmedlar till hästarna och att ta hänsyn till hästens gräns såväl fysiskt som psykiskt.

Jag arbetar även med teoriundervisning, för ökad förståelse, som intergreras i den praktiska träningen.

Jag har genom åren influerats av många stora tränare och ryttare, vissa saker har jag kunnat stjäla rakt av medan andra sanningar har fått ta ett varv i Mimmisystemet för att bli mina sanningar.

 

" Där konsten tar slut, tar våldet vid"

 

Några av de storheter som betytt mycket för mig är:

 

Kyra Kyrklund, dressyr

Pether Markne, dressyr & hoppning

Andrew McLean, forskare & fälttävlan

Göran Lindstrand, tömkörning & unghäst

Birgitta Järnåker, akademisk ridkonst

George Morris, hoppning

 

 

GALLERY